Kinderboekenweek 2020

Reis met TOONZETTERS mee terug door de tijd en laat de geschiedenis tot leven komen. Een -Toonzetters Tijdlijn- boordevol muzikale lesideeën, meespeel- en instructievideo’s, nieuwe liedjes, lessuggesties en werkbladen waarmee je als (vak)leerkracht de komende weken in de klas aan de slag kan om de Kinderboekenweek muzikaal te omlijsten.

Gebruik de lesideeën naar hartenlust in de klas. Daarvoor is het bedoeld! Het openbaar maken en/of reproduceren van deze materialen op (eigen) websites, verzamelwerken, bundels of op enige andere manier, is niet toegestaan zonder toestemming van Toonzetters. Wil je meer weten over Toonzetters? Met ons samenwerken of heb je een tof (les)idee of suggestie voor een project? Mail ons dan!

Klik op de preview hierboven om de gehele Tijdlijn vol inspiratie te downloaden.

Deze inspiratiebrief is met liefde gemaakt door Iris Steiner, Ninya de Wever, Jeroen Duijvestein en Romeo Cimarosti. Ook gasttoonzetter Emma van Dobben heeft een prachtige bijdrage geleverd. We gebruikte tevens de mooie mamoetillustratie van JURJEN BERTENS, het kunstwerk van Els de Niet en het ridderlijke lied van Chris Winsemius. In de video van de ridders is ook de lego-stop-motion animatie van Helga Boekestijn te zien. Verder lieten wij ons inspireren door de vele mooie materialen van diverse makers en muzikanten, allemaal na te lezen in de YouTube links.

De lesbrief is gemaakt onder redactie van Ninya de Wever en Iris Steiner.

AUDIO SPREEKTEKST‘Ik ben Oer!’


COMPONEER CHALLENGE
‘HET ONTSTAAN VAN DE AARDE’


WERKBLAD
‘DRIELUIK’


WERKBLAD
‘CAVEMAN MUSIC’


WERKBLAD
‘GRIEKSE GODEN’


WERKBLAD
‘SONGFESTIVAL’

Klik HIER voor de ‘componeermuziek’ bij het werkblad: Componeer Challenge

AUDIO Scarborough Fair – zang

AUDIO Scarborough Fair – instrumentaal

AUDIO Scarborough Fair – begeleidingspartij


BLADMUZIEK
Scarborough Fair


BLADMUZIEK
begeleidingspartij


WERKBLAD
begeleidingspartij

AUDIO – Industriële Revolutie