KUNST! – ABC Cultuur

in opdracht van het Centrum voor de Kunsten Beverwijk

               Toonzetters bij dit project:  Iris Steiner, Ninya de Wever, Han van 
               ’t Land, Jan Vink, Debora Vollebregt, Jeroen Duijvestijn en
               Romeo Cimarosti

Aanleiding
Het CENTRUM VOOR DE KUNSTEN BEVERWIJK heeft zich als doel gesteld zichzelf ZICHTBAAR maken en te profileren als eigenwijze cultuureducatie vernieuwer. Het Centrum voor de Kunsten zoekt de SAMENWERKING met TOONZETTERS omdat zij dezelfde MISSIE delen binnen het werkveld van cultuureducatie. 

ROL TOONZETTERS

TOONZETTERS maakt gebruik van een groot netwerk experts uit het werkveld. Zij bundelen de KRACHTEN van deze makers binnen de inhoudelijke uitwerking van dit project en dat levert een hoge KWALITEIT van materialen op. Daarnaast brengt TOONZETTERS het CENTRUM VOOR DE KUNSTEN BEVERWIJK en de leerlijn ABC CULTUUR onder de aandacht van een breed vakpubliek; vakdocenten uit het hele land, andere (culturele)instellingen en opleidingen.

ABC Cultuur is een lange LEERLIJN cultuureducatie voor het basisonderwijs en bestaat uit 16 co-teachingsmodules. Deze modules worden aan elkaar VERBONDEN door VERHALEN met vaste karakters die de kinderen mee nemen op een creatief avontuur. Al deze verhalen zijn gebundeld in het BOEK ‘op avontuur’.

TOONZETTERS heeft de muziekmodule voor de bovenbouw onder de loep genomen en op zijn kop gezet. We hebben (ON)MOGELIJKHEDEN benut waaruit eigenwijze IDEEËN kwamen rollen. We zochten naar andere makers en dat resulteerde in een krachtig lied, een uitdagende boomwhacker-play-along en lesmateriaal waarmee je zo de klas in kan.


Toonzetters maakt KUNST?! (muziekconferentie 7 nov 2018)

Vandaag een eerste impressie van het presentatielied KUNST?! wat wij Toonzetters hebben gemaakt in opdracht van het Centrum voor de Kunsten Beverwijk. Het hele lied wordt (met boomwhacker-play-along van Musication en uitgebreid lesmateriaal) gepresenteerd tijdens de Muziekconferentie op 7 november. Vakdocenten zijn van harte welkom en kunnen zich inschrijven via www.abccultuur.nl (deelname is gratis)

Geplaatst door Toonzetters op Vrijdag 12 oktober 2018
SNEAK PEAK BOOMWHACKER-PLAY-ALONG KUNST?!

Samen met Jan Vink van Musication maakte TOONZETTERS een uitdagende boomwhacker-play-along. Wie herkent de 4 (ja,ja 4) kunstwerken die te zien en te horen zijn? Op 7 november gaat het hele filmpje in premiere tijdens de muziekconferentie in Beverwijk. Aanmelden is gratis en nog mogelijk voor vakdocenten!

Geplaatst door Toonzetters op Woensdag 24 oktober 2018

op 8 november is het lied KUNST! en het lesmateriaal HIER gratis te downloaden.