40 kersverse muzieklessen voor de basisschool

in opdracht van het Centrum voor de Kunsten Beverwijk 

Toonzetters bij dit project: Ninya de Wever en Iris Steiner 

AANLEIDING
Vanuit de regeling Muziekimpuls verzorgt het centrum voor de kunsten Beverwijk vanaf 2016 op 8 Beverwijkse basisscholen muzieklessen en trainingen aan groepsleerkrachten. Voor deze lessen ontwikkelt het team van vakdocenten muzikaal lesmateriaal op maat voor de leerlingen van groep 1 t/m 8. Tussen 2016 en 2019 zijn meer dan 200 muzieklessen geschreven. Het centrum voor de Kunsten wil deze lessen graag kwalitatief verbeteren en toegankelijk maken voor het Beverwijkse onderwijs.

ROL TOONZETTERS

TOONZETTERS is bij dit project gevraagd om een selectie van 40 lessen te maken en deze lessen te herschrijven, samenhang te geven en te vormen tot een digitale leeromgeving.

De muzieklessen die TOONZETTERS onder handen hebben genomen bestaan uit liedjes en speelstukken met uitgebreide uitwerking in de verschillende de muzikale domeinen; zingen, spelen, bewegen, luisteren, noteren, improviseren en componeren. Ook is er bij de lessen uitgegaan van een verdeling over thema’s, lesstijlen en doelen die overeenkomen met de tuledoelen SLO. De lessen zijn verder ingedeeld in onderbouw, middenbouw en bovenbouw.